صفحه 1 : زندگی با کتاب صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : زندگی با کتاب صفحه 8 : فرهنگی

۱۸
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۸۵

امروز: ۱۹ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Friday 2025 (May) 09

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر*: در نهمین نشست کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان بر آسیب‌شناسی و انجام اقدامات پژوهشی در سایه تدوین سند تحول صنایع‌دستی تأکید شد.
به گزارش هگمتانه، در نهمین نشست کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان، بررسی تدوین سند تحول صنایع دستی، مغفول ماندن نشان فرش‌های دستبافت همدان، هنر نقشه کشی قالی‌های قدیمی و صنایع زیرمجموعه همچون رفوگری و همچنین نبودن انگیزه بین بافندگان فرش به دلیل نداشتن بیمه و جذب نشدن افراد در این صنعت از جمله مسائلی بود که توسط اعضا در این جلسه مطرح شد.
رئیس کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان با اشاره به برگزاری جشنواره مبل و منبت در ابتدای سال جاری اظهار کرد: جشنواره مبل و منبت از اول فروردین به مدت یک ماه در شهر ملایر برگزار شد که خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از این جشنواره شد.
ناصر قنبری افزود: این دومین جشنواره مبل و منبت بود که به همت بخش خصوصی و به فاصله شش ماه در شهر ملایر برگزار شده بود که به جرأت می توان گفت از موفق ترین جشنواره هایی بوده که ما طی سال‌های گذشته برگزار کردیم.
وی با اشاره به فروش 950 میلیارد تومانی فروش نوروزی مبلمان خاطرنشان کرد: در جشنواره شهریورماه سال گذشته نیز به میزان یک هزار و 500 میلیارد تومان فروش داشتیم که موجب به وجود آمدن رونق صنعت مبل و منبت در شهرستان ملایر شد.
رئیس کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان تأکید کرد: با کمک اتاق بازرگانی همدان که همواره پشتیبان بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بوده است نیز می توان در بخش‌های فرش، سفال، گوهرسنگ‌ها و... چنین اقداماتی برای رونق این صنایع انجام داد.
قنبری با اشاره به مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در بخش صنایع دستی گفت: دسترسی ورود و خروج شهرک صنعتی دو ملایر با وجود مصوبه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی متأسفانه عملاً اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی با اشاره به نافرجام ماندن طرح توسعه شهرک صنعتی ملایر 2 ادامه داد: با وجود راه اندازی بیش از 70 درصد از واحدهای نمایشگاه متأسفانه درخصوص برخی امکانات همچون پارکینگ، نمازخانه، سرویس بهداشتی، تلفن و... هیچ اقدامی انجام نشده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی همدان نیز در این نشست با بیان اینکه امکان پیگیری موضوعات مختلف در هر کمیسیون با طرح مسائل در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را داریم، گفت: در بسیاری از مسائل بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی بسیار جلوتر حرکت می کند.
خیرا... اسدی با اشاره به ضرورت برگزاری نمایشگاه فرش در ملایر افزود: با توجه به اینکه شهر ملایر توانمندی مختلفی در زمینه‌های گوناگون دارد لذا با کمک دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی باید از قابلیت‌های شهر ملایر استفاده کنیم.
مجید ملکیان دبیر کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی نیز با بیان اینکه برای رونق صنایع دستی باید مجموعه‌ها و رسته‌های مختلف صنایع دستی پای کار بیایند، گفت: همایش گوهرسنگ‌ها در اوایل اسفندماه در همدان برگزار شد که می توان گفت اتفاق خوبی در این حوزه رقم خورد.
وی با اشاره به ایجاد میز مشترک بین ایران و ازبکستان برای بهره مندی بخش خصوصی گفت: با مشارکت و هدف گذاری درست فعالان صنایع دستی بخصوص در حوزه‌های فرش، صنایع دستی، سفال می توان اتفاقات خوبی را رقم زد.
وی با بیان اینکه متأسفانه اطلاعات درستی در حوزه رسته‌های مختلف صنایع دستی در دست نیست، اظهار کرد: با آسیب شناسی و انجام اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی می توان اطلاعات کافی در حوزه رسته‌های مختلف صنایع دستی جمع آوری کرد.
ملکیان ضمن ارائه پیشنهاد تدوین سند تحول صنایع دستی تصریح کرد: تدوین سند تحول برای بررسی نیازها، آسیب شناسی، هدف گذاری، درج اطلاعات مجموعه‌ها و رسته‌های مختلف با مشارکت تیم تحقیقاتی، مجموعه مشاورین و اداره میراث فرهنگی بسیار مثمر ثمر خواهد بود و به عنوان نقشه راه می تواند در حل بسیاری از مشکلات راهگشا باشد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: